• 12.10.2018

    Әнші әрі композитор Ұшқын Жамалбек «Мұзбалақ» анимациялық фильмінің саундтрегін жазды

    Барлық фотосуреттерді көру
    Жаңалықтар фотогалереясы
    Толықметрлі анимациялық «Мұзбалақ» фильмінің саундтрегінің әні мен сөзін жас талантты әнші - Ұшқын Жамалбек жазған. Және автор әнді өзі орындап шыққан.  Сонымен қатар, әннің музыкалық әрлеуіне этно-фольклорлы «Қазсақ» тобы да қатысқан.

     - Мен мультфильмді көріп, керемет әсер алдым. Фильм біздің салтымыз және қыран құсын қолға қалай үйреткеніміз туралы баяндайды. Фильмге арнап төрт ән жаздым. Соның біреуіне клип түсіреміз дегенде қатты қуандым, - деді Ұшқын Жамалбек. 

    Музыкалық клип Ш.Айманов атындағы «Қазақфильм» киностудиясында түсірілген. Видео-клиптің режиссерлері картинаның авторлары – Тұрдыбек Майдан мен Тілек Төлеуғазы. Ал операторы – Айдын Мақсат. 
     
    Естеріңізге сала кетейік, «Мұзбалақ» мультфильмі отандық прокатқа 2018 жылдың 18 қазанынан бастап шығады. Адам мен бүркіттің достығы туралы баяндайтын картинаны ҚР Мәдениет және спорт министрлігінің тапсырысы бойынша Ш.Айманов атындағы «Қазақфильм» киностудиясы шығарған. 


    Аннотация:
    Ерте заманда адамдар кесірінен жер астындағы айдаһарға айналап келе жатқан абжылан оянып, жер бетіне шығып, маңайын жалмап, қазақ ауылына үлкен апат әкеліп, үрей туғызады. Ол ауылды отқа орап, қарсы келгенді жалмап келе жатқанда, бір қыран бүркіт балапанын қорғап, онымен айқасады. Ақыры абжылан қайта жер астына қашып жоқ болады. Ал қыран отқа оранған ұядан балапанын алып, алысқа ұшып кетеді. Адам жұтып дәніккен абжылан күн тұтылып, өзінің айдаһарға айналар сәтін асыға күтеді...
    Анықтамалық ақпарат:
    Атауы: «Мұзбалақ»
    Өндірісі: Ш.Айманов атындағы «Қазақфильм» АҚ
    Жанры: толықметрлі анимациялық фильм
    Тілі: қазақ
    Қоюшы-режиссерлері: Тұрдыбек Майдан және Тілек Төлеуғазы 
    Сценарий авторлары: Ербол Бораншы, Тұрдыбек Майдан, Тілек Төлеуғазы, Адай Әбілда
    Қоюшы суретшілері: Адай Әбілда, Тұрдыбек Майдан, Тілек Төлеуғазы
    Композиторы: Әсет Даненов 
    Монтаж: Тілек Төлеуғазы 
    Фильм директоры: Ербол Бораншы
    Дыбыс режиссері: Жеңіс Екпін
    Редакторлар: Жамаш Ержанат, Салтанат Дүнгенбаева
    Мәтін редакторы: Болат Жетекбай
    Дыбыстарды жазған: Сергей Фигнер 
    Дыбыс үйлестіруші:Виталий Ткаченко

    Қоюшы-режиссерлердің фильмографиясы:
    Тұрдыбек Майдан
    1999-2001 ж. Қытайдың Шәндұң өлкесіндегі Хызы қаласында көркем сурет колледжын оқыған. 2005-2010 ж. Алматы қаласындағы Т. Жүргенов атындағы өнер академиясында «Анимация режиссурасы» мамандығын бітірген. 
    Фильмографиясы:
    «Әлін білмеген» - 2008(4 минут)
    «Ақ қаз» - 2010(10 минут)
    «Тастүлек» - 2014( 23  минут)
    «Бақыт жолында» - 2015(12 минут)
    «Мұзбалақ» - 2017(65 минут)

    Тілек Төлеуғазы
    2006 - 2011 ж. Алматы қаласындағы Т. Жүргенов атындағы өнер академиясын да «Анимация режиссурасы» мамандыған бітірген. 
    Фильмографиясы:
    «Нүктелер» - 2009 (3 минут)
    «Бөгде» - 2010 (6 минут)
    «Тастүлкк» - 2014 (23 минут)
    «Иесі оралған мысық» - 2015 (12 минут)
    «Мұзбалақ» - 2017(65 минут


Ваше имя*
Ваш E-mail*
Сообщение*
Защита от автоматических сообщений
CAPTCHA
Введите слово на картинке*

 

Шәкен Айманов атындағы
«Қазақфильм» АҚ
Алматы қаласы, Әл-Фараби
көшесі 176
302-16-77(факс)
kense@kazakhfilmstudios.kz

  


Барлық құқықтары қорғалған
«Қазақфильм» АҚ
1956-2018